Projecten Groningen

Landschapsarchitectuur.net heeft per provincie diverse soorten projecten op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening verzameld.
Deze lijst wordt continu aangevuld door verwijzingen naar projecten van een van de bureau’s. Wanneer u een nuttige aanvulling heeft voor deze lijst, dan kunt u contact met ons opnemen.

Groningen is een provincie in het noorden van Nederland met ca. 575.000 inwoners en als hoofdstad Groningen. Groningen grenst in het noorden aan de Waddenzee, in het noordoosten aan de inhammen Eems en Dollard, in het oosten aan Oost-Friesland (Nedersaksen, Duitsland), in het zuiden aan Drenthe en in het westen aan de provincie Friesland. Bij de provincie horen drie kleine, onbewoonde waddeneilanden: Rottumeroog, Rottumerplaat en Zuiderduintjes.

Bekijk ook eens Tuin- en Landschapsarchitecten bureau’s in Groningen.


open tuinen

Bij Trix – Uithuizermeeden
Op het weidse Noord-Groningse Hoogeland heet Trix Halma-Hefting u welkom in haar bezoekerstuin/theeschenkerij Bij Trix.
Temidden van kapitale boerderijen, een uitgestrekte horizon en innemende wolkenluchten onder de waddenzeedijk ligt het dorp Uithuizermeeden, alwaar Bij Trix gesitueerd is.

De Drie Wilgen – Harkstede
Kijktuin De Drie Wilgen ligt 12 km ten oosten van Groningen, vlak bij het dorp Harkstede. Sinds 1994 delen wij (Lenie en Hans Wibiër) onze uit de hand gelopen hobby en passie voor tuinieren met andere tuinliefhebbers.

De Wiershoeck – Groningen
Stichting Stadsboerderij De Wiershoeck, in 1981 opgericht, is een vrijwilligersbedrijf en heeft als doelstelling mensen vanuit allerlei achtergrond een zinvolle tijdsbesteding te bieden met behulp van het werkaanbod op de boerderij. Er zijn snijbloemen-, groenten- en siertuinen. De tuinen worden zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen onderhouden.

Felsovaltuin – Vledderhuizen
Welkom bij IdeeëntuinFelsoval. Als je via de site een globale indruk hebt gekregen van de tuin, dan is het welllicht ook de moeite waard vindt om eens een bezoekje te brengen aan Felsoval.

Grootklooster – Groningen
Grootklooster is de plaats waar van 1300 tot 1600 het klooster van Selwerd stond. Selwerd is een gebied ten noorden van de stad Groningen. Het is een rijk historisch cultuurlandschap in het zogenaamde Reitdiepdal. Het is in tientallen eeuwen ontstaan door aanslibbing vanuit de Waddenzee.

Arjaredi
Gratis open tuin.De tuin heeft drie vijvers een waterval met beekje en een voliere.

Landhuis Oosterhouw – Leens
De schapenweide met monumentbomen, zoals we in 1989 aantroffen, is teruggebracht in de Engelse Landschapsstijl. Het voor deze stijl kenmerkende doorlopende pad door het gras is niet bestraat, maar bezand.

Molenheerdt – Siddeburen
In en rondom de Oost Groningse boerderij van ± 1900 , laten we U graag genieten van tuin, landschap en decoratieve sfeer.
Bij de meeste boerderijen werd vanaf 1850 de Engels landschappelijke tuinaanleg toegepast: asymmetrisch , glooiende niveauverschillen, waterpartijen, plantperken en slingerpaden.


Landgoederen

Landgoederen in Groningen overzicht
Een overzicht van alle landgoederen in deze provincie is te vinden op www.landgoederen.net  Het informatie startpunt met alle informatie, regels, procedures, tips en adviezen over het vormen van een nieuw landgoed.

De Boschplaatse – Blijham
Op een klein landgoed aan de rand van onontdekt prachtig recreatiegebied, de “Heerlijkheid Westerwolde”, wordt u stijlvolle gastvrijheid aangeboden voor uw vakantie, weekend of trektocht.


Parken en recreatiegebieden

Natuurmonumenten.nl natuurgebieden Groningen
Natuurmonumenten beschermt en beheert 90.000 hectare verdeeld over 330 natuurgebieden. In deze natuurgebieden organiseert Natuurmonumenten het hele jaar honderden activiteiten.

Staatingroningen.nl
is de digitale architectuurgids van de provincie Groningen. Hier kun je via een database, waarin ook kunst in de openbare ruimte is opgenomen, interessante informatie voor architecten en ‘toeristen’ opzoeken. Naast Groningen biedt de database ook andere steden de ruimte om gebouwen te plaatsen.

Reactie of suggestie voor deze subpagina doorsturen kan hier